ÄNGOMDREVETS PLANERADE VALPKULLAR.

(endast till jägare)
 

Intresseanmälan av din nya jakttaxvalp kan lämnas på tel.nr.070-5105756 eller mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kullar planeras efter Ängomdrevets Hunterindisquise ITZA för leverans av valpar september 2019 och efter Råtassens PIA för leverans av valpar i september 2019 . Parning har skett under v.19 med de utvalda hanarna. se presentation nedan:

 

Undan SE16968/2012 Ängomdrevets Hunterindisqise ITZA Blodslinje HUNTER

Itza är Svensk viltspårchampion och Nordisk Jaktdrevchampion samt dessutom Svensk utställningschampion. Hon har dessutom genomgått vid 1 års ålder Svenska Kennelklubbens BPH-test (beteende- och personlighetstest) med mycket gott resultat. Itza är den mest genomgående perfekta tax jag än så länge haft, ej top of the line, men mycket bra på alla tänkbara egenskaper man kan önska sig av sin hund. Hon har lämnat 3 kullar från sig hitintills och samtliga valpar jagar och en hel del har också exteriöra framgångar i utställningsringarna till sina ägares glädje. Hon väger ca. 10,5 kg, har mycket tät och strävt hårlag med vacker viltfärgad teckning. Hon är ögonlyst 2014-11-10 samt 2018-09-22 u.a. Hon har parats med en nordisk jaktdrevchampion med god exteriör som heter "Lassos Caliber" som presenteras nedan.........Inavelsgraden är 0,4%.  Denna planerade kull kommer att namnsättas till "Ängomdrevets Hunters Revenge". Dessa valpar kan väntas ha mycket starka jaktegenskaper med god exteriör och en fantastisk mental förmåga hemma hos familjen.

 

Efter FI28078/16 Lasson CALIBER

Caliber har mycket starka jaktgener i sin stamtavla och en hel del exteriör. Han har startat på 5 jaktprov i Finland med jaktettor med Cert vilket man får säga är både högt och jämt resultat. Dessutom har hans pappa vid namn Colapettri startat på 16 jaktprov med ettor i samtliga och 11 Cert. Colapettri har vunnit finska drevmästerskapen 3 år i följd och vunnit ett år i nordiska drevmästerskapen. Detta borjar för att nedärvningen av mycket goda jaktegenskaper hos dessa planerade valpar kan väntas.Caliber har också mycket fina mentala egenskaper och är en sann gentleman inte minst vid de genomförda parningarna.

 

 

 

Undan SE42359/2014 Råtassen´s PIA  Blodslinje WILD

Pia är Svensk viltspårchampion och Nordisk jaktdrevchampion. Hon har under en och samma höst,(2016), meriterat sig under 5 jaktprov i Sverige, Finland och Norge till nordisk jaktdrevchampion. Pia har även CK och cert på utställning. Hon har 7 raka drevettor för närvarande. Detta är en taxtik som är mycket socialt och mentalt stabil. Mycket lydig och formbar i sättet. Mycket strävt och viltfärgat hårlag. Pia är ögonlyst 2016-10-08 u.a. Hon väger ca. 8,7 kg. Hon har parats med nedanstående högt meriterade hane som presenteras nedan. Inavelsgraden är 0,8 %. Denna planerade kull kommer att namnsättas till "Ängomdrevets Wild Mystery".

 

 

 

Efter SE22823/2013 Ängomdrevets Hunter´s Paw IZOR

Izor är en hane som kommer från vår kennel. Han har visat sig ha alldeles fantastiska exteriöra fördelar förutom sina jaktegenskaper och detta är skälet till val av honom som parningshane till Pia. Pia har inte tillräcklig exteriör för att lyckas ute på utställningar men med denna parning så kan valparna förväntas få stark jaktlust men även starka exteriöra fördelar. Izor är förutom svensk och finska jaktdrevchampion även internationell utställningschampion, vilket är en mycket stor prestation. Dessutom är han en sann gentleman när han är hemma tillsammans med andra fyrbenta men i skogen byter han skepnad, vilket rådjuren får erfara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Joomla templates by a4joomla