Nu har ultraljud på Iris tagits och det visade att hon är dräktig med 7 till 8 valpar som kommer att födas runt 30 augusti. Det är Kustfyrens Solo som är den stolta pappan.

 

Ängomdrevets HuntersSpirit IRIS har parats med Kustfyrens SOLO 2020-06-26 och Råtassen´s PIA har parats med Rondodrevets SAKO 2020-07-18. Se presentation under fliken valpar/planerade valpkullar.

Vid Norra Taxklubbens ordinarie drevprov så erhöll Ängomdrevets HuntersForce EDNA LADY och Ängomdrevets HuntersSpirit IRIS varsitt första pris i drev efter väl utförda rådjursdrev. Drevdomare var Arne Söderberg.

Vid Norra Taxklubbens höstutställning 13 oktober så erhöll Ängomdrevets HuntersForce EDNA LADY sitt andra CK och dessutom CERT, I jaktklassen var det 8 tikar och hon vann denna klass. Domare var Kurt Nilsson.

 

Resultat Edna Lady; Jkl Exc Jkkl 1 CK CERT Btkl 4.

Det blev endast 2 valpar födda i år hos Ängomdrevets kennel. Pia hade parningen misslyckats så hon gick tom. Itza, som såg ut att ha många valpar, hade endast 3 valpar varav en hane dödföddes. Ändå så blev det 1 tik och 1 hane som är livskraftiga. De kommer när tiden är inne att flytta till Härnösand och Åsele där de får utvecklas till fina familjehundar och i skogen till rådjurens skräck.smiley. Pia som gick tom kommer nu att paras när hon löper nästa gång vilket bör bli början på januari 2020.

Nu är det nära....Itza bör föda tisdag alt. onsdag sina valpar denna vecka. Spännande! Hon har ett sprudlande och gott humör, dock inga promenader längre.

Nu är Itza på 52 dygnet och om drygt en vecka så bör det födas valpar. Hon är på ett strålande humör och äter mycket och gärna....

Joomla templates by a4joomla