Skriv ut

Välkommen Valpar planeras!!!

se fliken valpar/planerade valpkullar

"en tax är en halv hund hög, en hund lång och som två hundar värdig!"

            SKRIV GÄRNA I GÄSTBOKEN!

Din intresseanmälan för jakttaxvalp gör du på tel.nr.070-5105756 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Jag och min fru Camilla bedriver uppfödning av normalstor strävhårig tax i hemmiljö.   


Vår målsättning med kenneln är att lyckas kombinera utmärkta jaktliga egenskaper med god exteriör som varje utställningsdomare gillar. Samtidigt skall de givetvis inneha ett stabilt och bra temperament för att fungera som en familjemedlem.

Kenneln följer SKK:s regler och riktlinjer.

Avelskriterierna är att ta till vara de jaktliga linjerna från Hissmovallens Zacko genom hans dotterdotter Ängomdrevets Hunterindisquise Itza. Itzas blodslinje är "Hunters".  På tillväxt för avel är också Ängomdrevets HuntersSpirit Iris som är dotter till Itza. Råtassen´s Pia är en norsk import med en spännande stamtavla. Pia har motsvarat förväntningarna och är idag en nordisk jaktdrevchampion. Pias blodslinje är "Wild". Avelstikarna kommer att paras med hanar som meriterat sig högt inom jaktliga aktiviteter men som även har estetiskt passande exteriör. Målsättningen är strävhåriga taxar som kan göra sina aktiva "hussar o mattar" nöjda och engagerade hundägare.

Vi kommer naturligtvis att vara till hands för att ge stöd och råd till våra valpköpare när frågor uppstår. För oss är det viktigt att hålla kontakten med de vi "anförtror" kennelns avkommor till.

Eftersom jag (Kjell) är medlem i Norra Taxklubben så vill jag verka för att öka medlemsantalet i Svenska Taxklubben och framför allt att medlemmarna är aktiva inom utställnings, viltspår och jaktprov.

Valpar från kenneln levereras enbart till aktiva ägare som utövar jakt, viltspår eller utställning. Ängomdrevet bedriver aktiv jakt och utställningsverksamhet med samtliga hundar som ingår i kenneln. Både jag och Camilla är aktiva jägare.

 

Kenneln härstammar från välbeprövade jaktavelslinjer. I kenneln finns:

SE VCH SE U(DV)CH SE J(D)CH Hissmovallens ZACKO  (finns nu i taxhimlen)

SE VCH SE U(DV)CH SE J(D)CH Rådrevets SAGA (finns nu hos sin pappa Zacko i taxhimlen) 

 

NORD J(D)CH SE VCH SE U(V)CH  Ängomdrevets Hunterindisquise ITZA (finns nu hos sin mor Saga i taxhimlen)

NORD J(D)CH SE VCH Råtassen´s PIA

 

SE J(DV)CH FI J(D)CH SE U(VD)CH SE VCH Ängomdrevets HuntersSpirit IRIS (dotter till Ängomdrevets Hunterindisquise ITZA)

 

 

SE J(DV)CH SE VCH Ängomdrevets HuntersForce EDNA LADY (dotter till Ängomdrevets Hunterindisquise ITZA)

 

SE VCH Ängomdrevets Wild DeerKiller STINA (dotter till Råtassen´s Pia).